A provocative teaching moment on the treatment of LUTS in older people

Een uitdagende e-learning over de behandeling van LUTS bij ouderen door Professor Karel Everaert, Dhr. Ronny Pieters en Mevr. Bie Stockman (Urologie, UZ Gent)
BET_2020_0019_BE last update august 2020

__FILL_ME_OUT__
Lesduur: 75min
Gepubliceerd:

Om deze e-learning te volgen, moet u een account hebben en ingelogd zijn.

Geen account? Registreer u hier.

Blaas ledigingsklachten (cfr prostaat) en een overactieve blaas zijn twee vaak met elkaar verweven elementen. Verschillende actoren in de zorg worden bij deze problematiek betrokken: urologen, gynaecologen, verpleegkundigen, fysiotherapeuten, huisartsen ...

Op basis van klinische gevallen vertellen professor Everaert, hoofd van de kliniek, Dhr. Pieters, hoofdverpleegkundige en Mevr. Stockman, fysiotherapeut, ons over hun visie en hun aanpak in soms complexe situaties.

Ze roepen de klinische beelden op, waarmee medische professionals kunnen worden geconfronteerd. Ze praten over de rol van dopamine bij urinewegaandoeningen bij oudere patiënten. Ook bespreken ze de invloed van dopamine bij andere aandoeningen, zoals de ziekte van Parkinson of rusteloze benen waarbij urine-manifestaties een stukje van de puzzel zijn, die soms over het hoofd wordt gezien en ze extrapoleren deze gegevens naar de verouderende blaas en patiënt.

De sprekers starten met de impact van leeftijd op de manifestaties, waarna ze dieper ingaan op de verschillende behandelingsopties.

Welkom. Wij wensen u een aangenaam leermoment: u kunt deze e-learning in zijn geheel volgen of onmiddellijk naar één van de thema's gaan.

Deze e-learning is interactief. U heeft toegang tot aanvullende gegevens door op de knipperende knop te klikken die op het scherm verschijnt.


BETMIGA™, Astellas en het flying star logo zijn gedeponeerde handelsmerken van Astellas Pharma Inc.
De volledige SKP van de besproken Astellas producten in deze presentatie kan u terugvinden in het e-compendium of kan u bekomen bij uw Astellas vertegenwoordiger.